LogoTitle
News
Εκλογές για νέο ΔΣ της ΕΔΕΜ: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 16:00-20:30 Print E-mail
Monday, 21 September 2020 14:12
There are no translations available.

στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΠΕΔΜΕΔΕ, στην οδό Ασκληπιού 23, 6ος όροφος

Εφόσον στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 δεν επετεύχθει η απαιτούμενη απαρτία το Διοικητικό Συμβούλιο της EΔΕΜ καλεί τα μέλη της ΕΔΕΜ στην Τακτική - Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ, που θα πραγματοποιηθεί, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων, την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 16:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΠΕΔΜΕΔΕ, στην οδό Ασκληπιού 23, 6ος όροφος, Αθήνα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
  2. Απολογισμός Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου
  3. Οικονομικός Απολογισμός - Προϋπολογισμός επόμενου έτους
  4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
  5. Διεξαγωγή Εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

Ώρα λήξης ψηφοφορίας: 20:30

Με απόφαση του ΔΣ της ΕΔΕΜ, τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν, καταβάλλοντας το ποσό των 5€ συνολικά, να τακτοποιηθούν οικονομικά για τα προηγούμενα έτη έως και για το 2020.


Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, λόγω Covid19, και σε συνέχεια των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν, θα μεριμνήσουμε ώστε να μην υπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα από 9 άτομα στον ίδιο χώρο.
Οι παρευρισκόμενοι θα κάνουν χρήση μάσκας υποχρεωτικά.

Read more...
 
ΑΝΑΝΑΒΟΛΗ των Εκλογών της ΕΔΕΜ λόγω κορονοϊού Print E-mail
Friday, 13 March 2020 08:15
There are no translations available.

ΑΝΑΒΟΛΗ της Τακτικής – Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΕΜ λόγω μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού

Λόγω των σοβαρών εξελίξεων και των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης για την καθυστέρηση της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς και της απόφασης του ΤΕΕ για αναστολή όλων των εκδηλώσεων/συγκεντρώσεων στις εγκαταστάσεις του, το Διοικητικό Συμβούλιο της EΔΕΜ αποφάσισε ομόφωνα την ΑΝΑΒΟΛΗ της Τακτικής - Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΕΜ, που είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 και ώρα 16:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ και εφόσον δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία, θα γινόταν οπωσδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Οι νέες ημερομηνίες για την Τακτική –Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ θα ορισθούν από το ΔΣ της ΕΔΕΜ σε επόμενη συνεδρίασή του ανάλογα με τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού.

Read more...
 
Οι Γυναίκες Μηχανικοί γράφουν για τα παιδιά - Τα παιδιά ζωγραφίζουν Print E-mail
Thursday, 21 November 2019 14:39
There are no translations available.

edem foto exofylloΚυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019, 5:30μμ
στον "Ηφαιστο", στον Αγ. Ελευθέριο

Η ΕΔΕΜ σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει τη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17.30, στον Εκπαιδευτικό Σύνδεσμο Αθηνών, 'Ήφαιστος', Τσίλλερ 61, (κοντά στον σταθμό του Μετρό 'Άγιος Ελευθέριος'), με θέμα την παρουσίαση των έργων που συμμετείχαν στο κάλεσμα της ΕΔΕΜ για τις δράσεις:

  • Συγγραφή/εικονογράφηση παιδικού διηγήματος ή παραμυθιού από Γυναίκες Μηχανικούς
  • Έκθεση παιδικής Ζωγραφικής ' Η μαμά μου είναι Μηχανικός'

Θα διανεμηθεί η ειδική έκδοση της ΕΔΕΜ με τα διηγήματα/παραμύθια των γυναικών Μηχανικών και τις ζωγραφιές των παιδιών. Είσοδος Ελεύθερη. Κατεβάστε την πρόσκληση.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους!

Με αυτή την ευκαιρία το ΔΣ της ΕΔΕΜ παίρνει πρωτοβουλία για την συγκέντρωση, σε εθελοντική βάση, σχολικών τσαντών για να αντιμετωπισθούν οι σοβαρές ελλείψεις μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου, στο camp προσφύγων στο Σκαραμαγκά. Οι τσάντες θα συγκεντρωθούν στο χώρο της εκδήλωσης, από την έναρξη ως τη λήξη της.

Read more...
 
Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ Print E-mail
Tuesday, 12 March 2019 11:36
There are no translations available.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ) καλεί τα μέλη της ΕΔΕΜ στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 17:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα). Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα γίνει οπωσδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 την ίδια ώρα (17:00) και στον ίδιο χώρο (Αίθουσα Εκδηλώσεων ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα).

edem
Τα αποκλειστικά θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης

2. Διοικητικός απολογισμός 2018

3. Οικονομικός απολογισμός 2018

Read more...
 
Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας Print E-mail
Sunday, 27 February 2011 21:51
There are no translations available.

Με αφορμή επίσκεψη στο Νταχάου
Στις 2 Νοεμβρίου 2005, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 27η Ιανουαρίου ως Διεθνή Μέρα Μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η απόφαση αυτή καλεί τα κράτη-μέλη να επεξεργαστούν προγράμματα εκπαίδευσης που θα μεταδώσουν στις μελλοντικές γενεές τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και να βοηθήσουν να προλαμβάνονται πράξεις γενοκτονίας.
Η 27η Ιανουαρίου επιλέχθηκε συμβολικά καθώς ήταν εκείνη την ημέρα του 1945 που απελευθερώθηκαν οι επιζώντες του Άουσβιτς (στην Πολωνία) από τον Κόκκινο Στρατό. Οι ναζιστικές δυνάμεις είχαν εκκενώσει μεταξύ 17 και 23 Ιανουαρίου το Άουσβιτς και περίπου 60.000 κρατούμενοι εξαναγκάστηκαν σε πορείες θανάτου προς τη Δύση. Στα στρατόπεδα του Άουσβιτς παρέμειναν όμως συνολικά περίπου 7.500 φυλακισμένοι, οι οποίοι, λόγω ασθένειας και εξάντλησης, ήταν αδύνατο να ακολουθήσουν την πορεία. Περισσότεροι από 300 είχαν τουφεκιστεί επί τόπου. Τις αμέσως επόμενες της απελευθέρωσης μέρες πέθαναν περίπου 200 από τους επιζώντες του Άουσβιτς, λόγω της κτηνώδους κακοποίησής τους από τους Ναζί, παρά την ιατρική βοήθεια που τους παρασχέθηκε.
Read more...
 
Ανασυγκρότηση προεδρείου ΕΔΕΜ Print E-mail
Tuesday, 05 November 2019 14:23
There are no translations available.

Η νέα συγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΔΕΜ για το υπόλοιπο της θητείας του έως το Μάρτιο 2020, μετά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου 2019, με μοναδικό θέμα ‘Ανασυγκρότηση ΔΣ’, έχει ως ακολούθως:

Έφη Τριτοπούλου, Πρόεδρος

Άντα Αναστασοπούλου, Α’ Αντιπρόεδρος

Νάντια Χρυσικοπούλου, Β’ Αντιπρόεδρος

Μαρία Τσαρμποπούλου, Γενική Γραμματέας

Ματίνα Γκαβέλα, Αναπλ. Γενική Γραμματέας

Μπέτυ Ρούνη, Ταμίας

Νότα Κατσακιώρη, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων

Νάντια Μωραϊτη, Μέλος

Αφροδίτη Ντζιούνη, Μέλος

Νινέτα Βρετού, Μέλος

Εύα Σγουρού, Μέλος

 
Ασφαλείς & Υγιείς Χώροι Εργασίας - Διαχείριση Επικίνδυνων ουσιών Print E-mail
Wednesday, 31 October 2018 18:08
There are no translations available.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 6μμ, κτ. Ε.Ε.Δ.Ε., Κάτω Πατήσια

DilosiSymmetoxis

Η Πανευρωπαϊκή Ενημερωτική Εκστρατεία (2018 -2019) με κεντρικό μήνυμά της «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» είναι αφιερωμένη στην «Διαχείριση επικινδύνων ουσιών» και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην κατανόηση και στην ευαισθητοποίηση του τρόπου προσέγγισης των κινδύνων που προκαλούνται από τις επικίνδυνες ουσίες στους χώρους εργασίας και βασικά να προαχθεί η νοοτροπία πρόληψης αυτών των κινδύνων. Οι «επικίνδυνες ουσίες» εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό ζήτημα ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας. Πρέπει να λαμβάνονται πάντα τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη βλάβης που μπορεί να προκληθεί λόγω έκθεσης σε επικίνδυνες ουσίες στους χώρους εργασίας. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της Ε.Ε.Δ.Ε., συμμετέχοντας ενεργά για δέκατη τρίτη χρονιά, στις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, διοργανώνει εσπερίδα στη συνεδριακή αίθουσα της Ε.Ε.Δ.Ε. «Γ. Κοντογιώργης» στα Κάτω Πατήσια, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18.00, με θέμα: «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ». Δηλώστε Συμμετοχή ΕΔΩ ή στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

Read more...