LogoTitle
Invitations
Νέα ημερομηνία για την ημερίδα της ΕΔΕΜ για το πρόγραμμα EUmentorSTEM Print E-mail
Thursday, 23 May 2019 18:50
There are no translations available.

Νέα ημερομηνία: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019, στο ΤΕΕ

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης/ενημέρωσης σχετικά με την ημερίδα της ΕΔΕΜ για την πορεία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS PLUS : EUMENTORSTEM 'Creation of a EUropean e-platform of MENTORing and coaching for promoting migrant women in Science, Technology, Engineering and Mathematics' θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ημερίδα αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στο ΤΕΕ. Θα ακολουθήσει ενημέρωση με το πρόγραμμα και ομιλητές. Φορείς που επιθυμούν να παρουσιάσουν σχετικές δράσεις ή/και σχετικό υλικό μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Read more...
 
Σπουδές για το Μέλλον: Μηχανικοί, Πληροφορική, Νέες Τεχνολογίες Print E-mail
Wednesday, 04 May 2016 00:00
There are no translations available.

Ενημερωτική εκδήλωση για μαθήτριες Λυκείου
Σάββατο 28 Μαϊου 2016, 10:30-13:30, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου,
LOGO-1 GAP

Η επιλογή κατεύθυνσης σπουδών στην Ελλάδα γίνεται σε μια ηλικία που αρκετά από τα παιδιά -μαθητές και μαθήτριες- δεν έχουν εικόνα των αντικειμένων διαφόρων επαγγελμάτων ούτε των σπουδών που απαιτούνται και ακόμη περισσότερο δεν έχουν στοιχεία για τις μελλοντικές ανάγκες και απαιτήσεις για εύρεση εργασίας. Αποτέλεσμα η επιλογή της κατεύθυνσης σπουδών να βασίζεται σε επιφανειακά κριτήρια ή ακόμα χειρότερο σε κοινωνικές προκαταλήψεις και επαγγελματικά στερεότυπα. Πρώτα θύματα της ελλειπούς πληροφόρησης οι μαθήτριες που αρκετές φορές παρότι έχουν πολύ καλές επιδόσεις επιλέγουν σπουδές που οδηγούν στους παγιωμένους κοινωνικούς ρόλους των γυναικών όπως αυτές προβάλλονται πχ. από τα ΜΜΕ. Όμως οι μελλοντικές επαγγελματικές διέξοδοι για άνδρες και γυναίκες στρέφονται στην Πληροφορική, τις Νέες Τεχνολογίες και οι κλάδοι περιλαμβάνουν νέες ειδικότητες και κατευθύνσεις πχ. Μηχανικοί Περιβάλλοντος, Βιοιατρική Τεχνολογία κα.

Read more...
 
Συντήρηση και Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από το ΕΜΠ Print E-mail
Friday, 04 March 2016 13:46
There are no translations available.

Παρουσίαση την Τρίτη 8 Μαρτίου, 14:30, Ζάπειο

ContentSegment 17497310W150 H0 R0 P0 S1 V1JpgΤην Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του καινοτόμου προγράμματος που εκπόνησε η Διεπιστημονική Ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη  Συντήρηση και Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο. Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος Συντήρησης και Αποκατάστασης είναι η Καθηγήτρια ΕΜΠ, κα. Τόνια Μοροπούλου. Η παρουσίαση και το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα του ΕΜΠ, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Επιτροπής Ζάπειο Μέγαρο. Δείτε την πρόσκληση ΕΔΩ.

 

Read more...
 
Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ για το 2015 Print E-mail
Thursday, 05 March 2015 08:50
There are no translations available.

Δευτέρα 23/3/2015 και ανεξαρτήτως απαρτίας τη Δευτέρα 30/3/2015 16:30 στο ΤΕΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ) καλεί τα μέλη της στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 16.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα). Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία η Γενική Συνέλευση θα γίνει οπωσδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 16.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα.

Τα αποκλειστικά θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
2. Διοικητικός απολογισμός 2015
3. Οικονομικός απολογισμός 2015

Η Πρόεδρος         Η Γενική Γραμματέας
Μπέτυ Ρούνη     Νάντια Χρυσικοπούλου
Read more...
 
Η ΕΔΕΜ σας προσκαλεί στην παράσταση Blue Stockings Print E-mail
Monday, 23 February 2015 07:50
There are no translations available.

την 1η Μαρτίου 2015, στις 7:30μμ στο Λύκειο της Λεοντείου Νέας Σμύρνης

blue smallΟ Μάρτιος περιλαμβάνει την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), που είναι μια καλή αφορμή για να προβληματιστούμε πάνω στα θέματα της Ισότητας των Φύλων και γενικά των ανθρώπινων δικαιωμάτων που κατά παράδοξο τρόπο καταπατώνται πολύ συχνότερα και πιο κατάφορα από ότι θα περίμενε κανείς στην εποχή μας.

Με αυτό το σκεπτικό το ΔΣ της ΕΔΕΜ σας προσκαλεί την 1η Μαρτίου 2015, στις 7:300μμ, να παρακολουθήσουμε μαζί την παράσταση 'Blue Stockings', μια πρωτοβουλία των μαθητών, αποφοίτων και καθηγητών του Λυκείου της Λεοντείου Σχολής. Η παράσταση μας μεταφέρει στην εποχή που οι νέες γυναίκες διεκδικούσαν το δικαίωμα να σπουδάζουν και να παίρνουν πτυχίο  χωρίς να περιθωριοποιούνται από την κοινωνία. Το δικαίωμα των γυναικών στη μόρφωση αλλά και στην εξάσκηση επαγγέλματος δεν τίθονται υπό αμφισβήτηση στην κοινωνία μας - σε αντίθεση με τον εκφοβισμό που υφίστανται τα κορίτσια σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη - παρόλα αυτά ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν ισχυρά επαγγελματικά στερεότυπα που δυσκολεύουν τις γυναίκες να αναπτύξουν όλες τις δυνατοτητές τους. 

Η φρεσκάδα και ο ενθουσιασμός αυτής της παράστασης δίνει ώθηση σε μικρούς και μεγάλους για να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και εμπόδια και να στηρίξουν τις επιλογές τους. Καθόλου ευκαταφρόνητο μήνυμα για όλους μας, κορίτσια και αγόρια, γυναίκες και άνδρες. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Η παράσταση είναι στα Ελληνικά. Για αυτή την πρωτοβουλία το Λύκειο της Λεοντείου βραβεύτηκε από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας με το βραβείο 'Αυρα Θεοδωροπούλου'.

Read more...
 
Χριστουγεννιάτικο Bazaar Print E-mail
Wednesday, 03 December 2014 13:41
There are no translations available.

noel smallΣάββατο 6/12, 11πμ στη γκαλερί art.estate στο Χαλάνδρι

Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται χριστουγεννιάτικη αγορά στο χώρο τέχνης art.estate στο Χαλάνδρι το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου από τις 11.00 το πρωί και για όλη την ημέρα. Θα εγκαινιαστεί με καφέ, γλυκά και μουσική, μια έκθεση αντικειμένων τέχνης με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, γλυπτά , κόσμημα , φωτιστικά και πολλά άλλα εικαστικά αντικείμενα.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί για να καλύψει τις ανάγκες του Συλλόγου Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου όπως φάρμακα, τροφές και εμβόλια.

Read more...
 
Ενεργειακή αποδοτικότητα σε κοινωνικές κατοικίες στη Μεσόγειο Print E-mail
Thursday, 20 November 2014 11:17
There are no translations available.

ELIHMED21-22 Νοεμβρίου 2014, Athens Plaza Hotel (Σύνταγμα) και Building Green Expo (M.E.C. EXPO Center Παιανίας

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΠΑΜΘ) και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), σας προσκαλούν στις ενημερωτικές εκδηλώσεις στα πλαίσια ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού Έργου «ELIH-MED» (Ενεργειακή αποδοτικότητα σε κοινωνικές κατοικίες στη Μεσόγειο).Στη διάρκεια του έργου ELIH-MED, ολοκληρώθηκε από τους Έλληνες εταίρους πιλοτική εφαρμογή ενεργειακής αναβάθμισης των 5 Φοιτητικών Εστιών του ΔΠΘ στην Κομοτηνή.

Read more...
 
Προοπτικές ανάπτυξης και οφέλη των επιχειρήσεων μέσω εξοικονόμησης ενέργειας Print E-mail
Wednesday, 29 October 2014 20:32
There are no translations available.

Tree recycledEσπεριδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17:30, στο Αμφιθέατρο της ΕΕΔΕ «Γ. Κοντογεώργης» (Λ. Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων, Κ. Πατήσια)

Read more...
 
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Print E-mail
Tuesday, 18 March 2014 15:51
There are no translations available.

Τετάρτη, 29/3/14, 9:30 π.μ. στο ΚΕΑΟ, Πειραιώς 28, μετά πορεία στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΤΕΕ μαζί με τις Ενώσεις και τους συλλογικούς φορείς των διπλωματούχων Μηχανικών, στο πλαίσιο της 48ωρης Πανελλαδική απεργίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και Πέμπτη 19 και 20 Μάρτη 2014 καλεί το τεχνικό επιστημονικό δυναμικό της χώρας να συμμετάσχει στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης που θα γίνει αύριο Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, στις 9:30, στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), Πειραιώς 28, Αθήνα.

Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29 και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Δείτε το σχετικό βίντεο του ΤΕΕ εδώ.

 
Οι φοιτητές από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας σε μια διημερίδα καριέρας: Job Fair Athens 2014! Εσείς θα είστε εκεί;" Print E-mail
Friday, 06 December 2013 13:49
There are no translations available.

JobFairΠρόσκληση προς εταιρείες για συμμετοχή

Το Job Fair Athens διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά από φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ και έχει την υποστήριξη του ΕΜΠ. Πρόκειται για Διημερίδα Καριέρας με στόχο τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με τα Πανεπιστήμια και την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας. Το  Job Fair Athens έχει χαρακτήρα φοιτητικό, εθελοντικό και μη κερδοσκοπικό. Απευθύνεται σε Φοιτητές και νέους Απόφοιτους Πολυτεχνικών, Τεχνολογικών και Οικονομικών Σχολών, απ΄όλη την Ελλάδα.

Η ΕΔΕΜ έχει ήδη δηλώσει την υποστήριξή της για δεύτερη χρονιά στην πρωτοβουλία αυτή των φοιτητών και θα συμμετέχει με δράσεις συμβουλευτικής για φοιτήτριες και νέες απόφοιτες Πολυτεχνικών και Τεχνολογικών Σχολών.

Το ΔΣ της ΕΔΕΜ καλεί τα στελέχη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να υποστηρίξουν αυτήν την απολύτως αναγκαία, λόγω της κρίσης δράση, ενημερώνοντας σχετικά τις εταιρείες τους για να συμμετάσχουν και να αναζητήσουν νέα στελέχη μέσα από αυτή τη διοργάνωση που συγκεντρώνει κάθε χρονιά πολλά υποσχόμενα νεανικά μυαλά.

Read more...