LogoTitle
Οι φοιτητές από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας σε μια διημερίδα καριέρας: Job Fair Athens 2014! Εσείς θα είστε εκεί;" Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 13:49

JobFairΠρόσκληση προς εταιρείες για συμμετοχή

Το Job Fair Athens διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά από φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ και έχει την υποστήριξη του ΕΜΠ. Πρόκειται για Διημερίδα Καριέρας με στόχο τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με τα Πανεπιστήμια και την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας. Το  Job Fair Athens έχει χαρακτήρα φοιτητικό, εθελοντικό και μη κερδοσκοπικό. Απευθύνεται σε Φοιτητές και νέους Απόφοιτους Πολυτεχνικών, Τεχνολογικών και Οικονομικών Σχολών, απ΄όλη την Ελλάδα.

Η ΕΔΕΜ έχει ήδη δηλώσει την υποστήριξή της για δεύτερη χρονιά στην πρωτοβουλία αυτή των φοιτητών και θα συμμετέχει με δράσεις συμβουλευτικής για φοιτήτριες και νέες απόφοιτες Πολυτεχνικών και Τεχνολογικών Σχολών.

Το ΔΣ της ΕΔΕΜ καλεί τα στελέχη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να υποστηρίξουν αυτήν την απολύτως αναγκαία, λόγω της κρίσης δράση, ενημερώνοντας σχετικά τις εταιρείες τους για να συμμετάσχουν και να αναζητήσουν νέα στελέχη μέσα από αυτή τη διοργάνωση που συγκεντρώνει κάθε χρονιά πολλά υποσχόμενα νεανικά μυαλά.

Περιγραφή της εκδήλωσης τις δύο ημέρες που πραγματοποιείται:

1. Συμμετοχή εταιρειών, start-ups, πανεπιστημίων, φοιτητικών οργανισμών
2. Πραγματοποίηση ομιλιών, διαγωνισμών, workshops
3. Λειτουργία CV Corner

Στατιστικά:
• 63 εταιρείες έχουν συμμετάσχει τα 3 τελευταία χρόνια
• 4.600 επισκέπτες
• 4.500 mini συνεντεύξεις τις ημέρες των εκδηλώσεων
• 5.000 βιογραφικά έχουν ανέβει στη βάση του website

Αυτοί οι αριθμοί καθιστούν το Job Fair Athens, ως τη μεγαλύτερη φοιτητική πρωτοβουλία στην Ελλάδα.

Διοργανωτής: Η Τοπική Επιτροπή Αθήνας της ευρωπαϊκής ένωσης Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 'Electrical Engineering Students European Association, Athens Local Committee - EESTEC LC Athens. Η EESTEC είναι ένας πανευρωπαϊκός μη κυβερνητικός οργανισμός με μέλη φοιτητές πολυτεχνικών σχολών ΗΜΜΥ. Ο εθελοντικός της χαρακτήρας και η προώθηση ενός ενεργού τρόπου ζωής αποτελούν τον πυρήνα των δράσεών της.

H εκδήλωση ενδιαφέρει τα τμήματα του Marketing και του Human Resources των εταιρειών. Οι εταιρείες και οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους εδώ. Οι φοιτητές και οι νέοι απόφοιτοι μπορούν να εγγραφούν και να καταθέσουν το Βιογραφικό τους  ΕΔΩ.

 

Διαβάστε παρακάτω  ή στην ιστοσελίδα τους πως ξεκίνησε το 1ο JobFair Athens καθώς και το σκεπτικό των φοιτητών που το τρέχουν :

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

  1. To 2011, σε μια κρίσιμη για την ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή πραγματικότητα οικονομική περίοδο, καταφέραμε να διοργανώσουμε το πρώτο Job Fair Athens. Η εκδήλωση βρήκε αμέσως ανταπόκριση από πολλές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας έτσι την αξία και την αναγκαιότητα μια τέτοιας πρωτοβουλίας.

  2. Το 2012, έχοντας να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της εντονότερης οικονομικής κρίσης και της πολιτικής αβεβαιότητας, δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον αισιοδοξίας και δημιουργικότητας για όλη την ελληνική νεολαία. Επίσης, προσθέσαμε έναν νέο μεγάλο άξονα, αυτό την καινοτομίας, δίνοντας την ευκαιρία και σε Start Up εταιρείες να προβληθούν μέσω της εκδήλωσής μας στο ειδικά διαμορφωμένο Start Up corner.

  3. Το 2013 βελτιστοποιήσαμε σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο της εκδήλωσης. Οι ημέρες διεξαγωγής της εκδήλωσης αυξήθηκαν σε δύο και ο χαρακτήρας της έγινε πανελλήνιος. Προσθέσαμε  το CV corner, στο οποίο οι επισκέπτες βελτίωναν το βιογραφικό τους με την βοήθεια ειδικών. Προσκαλέσαμε  εργαστήρια από πανεπιστήμια, με στόχο την ανάδειξη της ακαδημαϊκής καριέρας που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος. Όλα αυτά συνέβαλαν  στην εδραίωση του Job Fair Athens ως θεσμό !

  4. Στον τέταρτο, λοιπόν, χρόνο διοργάνωσης του Job Fair Athens προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε και να καινοτομούμε. Δημιουργούμε το νέο μας τμήμα Human Resources με στόχο τη βελτίωση των εθελοντών. Ορίζουμε την κουλτούρα μας, ώστε να γίνονται κατανοητές οι αρχές με βάση τις οποίες λειτουργούμε. Επιδιώκουμε η εμπειρία των επισκεπτών να είναι θετική και αισιόδοξη, ώστε να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον! Γι’αυτό, λοιπόν, στον τέταρτο, πλέον, χρόνο, διοργανώνουμε το Job Fair Athens , το Job Fair Athens 2014!!!

Η εκδήλωση αυτή, όπως και οι προηγούμενες απευθύνεται στους νέους και κυρίως σε φοιτητές και απόφοιτους από πολυτεχνικές, οικονομικές σχολές και σχολές θετικών επιστημών.

Βασική μέριμνα του Job Fair Athens είναι να έρθουν οι νέοι σε άμεση επαφή με την αγορά εργασίας με απώτερο σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση. Με προσωπική επαφή και γόνιμο διάλογο μεταξύ εταιρειών και νέων είναι βέβαιο ότι όλοι οι συμμετέχοντες και από τις δύο πλευρές θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη, γνώσεις και εμπειρία.

Ειδικά για τους νέους, που αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον το Job Fair Athens επιδιώκει την ομαλή μετάβασή τους από τον ακαδημαϊκό στον επαγγελματικό τομέα.

Πολύ σημαντική θεωρούμε την ενημέρωση των νέων σχετικά με καινοτόμες δράσεις, προοπτικές αλλά και προσωπικά βιώματα από έμπειρους ή νεαρούς επαγγελματίες.

Στα πλαίσια του Job Fair Athens 2014 θα πραγματοποιηθούν, στα τέλη Μαρτίου, παρουσιάσεις και σεμινάρια με σκοπό να ενημερώσουν και να κατατοπίσουν όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με το αντικείμενο της εκδήλωσης. Η επιτυχία των αντίστοιχων σεμιναρίων στο Job Fair Athens 2013 ,οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί τρείς εβδομάδες πριν την περσινή εκδήλωση, ενδεικτικά των Interview Skills trainings από εκπροσώπους HR με πάνω από 450 συμμετοχές και η εκδήλωση ενδιαφέροντος του κοινού μας δικαιώνει και επιβάλλει την υλοποίησή τους και φέτος.

Στο Job Fair Athens 2014 οι παρευρισκόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες των υποστηρικτών, το αντικείμενό τους και τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν. Επίσης, ενημερώνονται σχετικά με τα εφόδια που απαιτούνται για την ένταξή τους στον εκάστοτε επαγγελματικό χώρο, αλλά και για τα προτερήματα που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.

Κουλτούρα

Οι 10+1 αρχές του Job Fair Athens

1. Ενθαρρύνουμε και προστατεύουμε την πρωτοβουλία.

Δεν φοβόμαστε την αλλαγή. Στηρίζουμε τις καινοτόμες και δημιουργικές ιδέες. Ενθαρρύνουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών καλωσορίζοντας και διορθώνοντας τα πιθανά λάθη, καθώς αυτά αποτελούν το κλειδί για πρόοδο και καινοτομία.

2. Βασιζόμαστε στο ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα.

Ενισχύουμε την κατανόηση, την αλληλοκάλυψη και με κοινούς στόχους δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για υγιή συνεργασία. Λειτουργούμε σαν παρέα με εμπιστοσύνη, σεβασμό και συνδημιουργούμε με στόχο την εξέλιξη του Job Fair Athens και τη δική μας. Το δικό μας χαμόγελο, είναι ο ασφαλέστερος δείκτης επιτυχίας του θεσμού μας.

3. Μπορούμε να είμαστε σοβαροί και χωρίς γραβάτα.

Είμαστε εθελοντές φοιτητές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε και επαγγελματίες. Λειτουργούμε με άξονα τη συνέπεια και την οργάνωση ως προς τους συνεργάτες, τους υποστηρικτές αλλά και τους επισκέπτες μας και προσδοκούμε και από αυτούς να κάνουν το ίδιο. Είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για τις ανάγκες τους και άρτια προετοιμασμένοι για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα ώστε να δρούμε πριν προκύψει η ανάγκη για δράση.

4. Ενθουσιαζόμαστε. Ψαχνόμαστε. Εξελισσόμαστε.

Με όπλα τον ενθουσιασμό και το μεράκι μας, αμφισβητούμε διαρκώς την κατεστημένη σκέψη. Δεν παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο και προσπαθούμε συνεχώς να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και τρόπους δράσης. Σε κάθετι με το οποίο καταπιανόμαστε, εξαντλούμε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, γιατί για μας, ακόμα και το εξαιρετικό δεν είναι αρκετό.

5. Ακούμε προσεκτικά. Παρατηρούμε συνέχεια. Είμαστε ανοιχτοί.

Ο κάθε ένας από τους υποστηρικτές, τους συνεργάτες και τους επισκέπτες μας, ξέρει κάτι που εμείς δεν ξέρουμε. Τους καλούμε σε διάλογο, σκεφτόμαστε ό,τι μας λένε, λάμβανουμε σοβαρά υπόψη μας τη γνώμη τους και τους ευχαριστούμε.

6. Κάνουμε τα σωστά πράγματα, σωστά.

Δίνουμε στο κάθετί που κάνουμε το καλύτερό μας εαυτό και ταυτόχρονα προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Στοχεύουμε στην όσο το δυνατόν αποδοτικότερη συμμετοχή μας, εφ΄όσον έτσι επεκτείνουμε και τα προσωπικά μας όρια και βελτιωνόμαστε.

7. Στοχεύουμε στην ατομική και συλλογική εξέλιξη.

Η εκπαίδευση είναι το ισχυρότερο όπλο για να δούμε τις δυνατότητες βελτίωσης. Επιμένουμε στην ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων και άλλων τεχνικών δεξιοτήτων. Στοχεύουμε επίσης, στον εντοπισμό των δυνατών και αδύνατων σημείων του καθενός μέσα από την ομαδική συζήτηση και τον αυτο-προβληματισμό.

8. Εκτιμούμε και ανταποδίδουμε την στήριξη.

Κάθε ένας από τους υποστηρικτές, εθελοντές και επισκέπτες μας, κάνει το Job Fair Athens πιο ξεχωριστό και μοναδικό. Αναγνωρίζουμε την προσφορά τους, τους στηρίζουμε πέρα από το πλαίσιο του θεσμού και τους ευχαριστούμε. Γιατί χάρη σ´ αυτούς η ιδέα του Job Fair Athens εξελλίσεται και παίρνει κάθε χρόνο σάρκα και οστά.

9. Προτεραιότητα μας, ο επισκέπτης.

Το Job Fair Athens είναι πάνω από όλα ένας θεσμός, με στόχο την προσφορά στην κοινωνία και στο συνάνθρωπο. Έχοντας λοιπόν πλήρη επίγνωση της κοινωνικής μας ευθύνης, δρούμε εστιάζοντας στις επιθυμίες και στα θέλω του επισκέπτη μας. Του δίνουμε φωνή, τον ακούμε και προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες του.

10. Νιώθουμε ευθύνη για το αντίκτυπο της δράσης μας στην κοινωνία.

Δεδομένης της επιτυχίας των προηγούμενων ετών της διοργάνωσης του Job Fair Athens, αλλά και του πλήθους του κόσμου στο οποίο έχει προσφέρει, ο θεσμός έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία σημαντική παρακαταθήκη. Αναγνωρίζοντας την, ενστερνιζόμαστε το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που αυτό συνεπάγεται, το καλωσορίζουμε και δεσμευόμαστε για ετήσια ανάπτυξη του θεσμού.

11. Θέλουμε να αποτελούμε παράδειγμα.

Ξεκινώντας από τον τρόπο που εμείς οι ίδιοι λειτουργούμε φιλοδοξούμε το Job Fair Athens να αποτελέσει μία πηγή έμπνευσης για όλους. Αρχίσαμε παίρνοντας την πρωτοβουλία, συνεχίζουμε κάθε χρόνο καινοτομώντας και βοηθάμε στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων μένοντας κομματικά και οικονομικά ανεξάρτητοι, στο πλαίσιο των αξιών που πρεσβεύει η EESTEC. Δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια, οργανωνόμαστε, προσπαθούμε, επιμένουμε. Αυτή είναι η νοοτροπία που αξίζει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για κάθε δράση.