LogoTitle
Editorials
Το νέο ΔΣ της ΕΔΕΜ 2017-2020 Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 09:03

Στις εκλογές της ΕΔΕΜ την 29η Μαρτίου 2017 προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε την 11η Απριλίου 2017 ως εξής:

Νάντια Χρυσικοπούλου, ΠΜ, ΠρόεδροςEDEM
Άντα Αναστασοπούλου, ΑΜ, Α’ Aντιπρόεδρος,
Έφη Τριτοπούλου, ΧΜ, B’ Aντιπρόεδρος και Ταμίας,
Μπέτυ Ρούνη, ΜΜ, Γενική Γραμματέας
Ματίνα Γκαβέλα, ΧΜ, Αν. Γενική Γραμματέας,
Νότα Κατσακιώρη, ΜΜ, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων,
Νινέτα Βρετού, ΗΜ, Μέλος
Νάντια Μωραϊτη, ΑΜ, Μέλος
Αφροδίτη Ντζιούνη, ΧΜ, Μέλος
Εύα Σγουρού, ΜΜ, Μέλος
Μαρία Τσαρμποπούλου ΗΜ, Μέλος
Την Εξελεγκτική Επιτροπή 2017-2020 που εκλέχτηκε την ίδια ημέρα αποτελούν οι :
Βίκυ Τσουκαλά, ΠΜ
Βένια Λιπαρή, ΜΠΔ
Γαρυφαλιά Μαύρου, ΜΜ
 
Επαγγελματικές πορείες Γυναικών Μηχανικών: Αισιοδοξία στην κρίση Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 14:41

Afisa PoreiesEDEM20178 Μαρτίου 2017, 5-9μμ, Αμφιθέατρο Πολυμέσων, κτ. Βιβλιοθήκης, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Δείτε το Πρόγραμμα ΕΔΩ

Η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών –ΕΔΕΜ, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, απευθύνεται στις Γυναίκες Μηχανικούς που ως Μηχανικοί αντιμετωπίζουν τη δυσχερή οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία και ως Γυναίκες προσπαθούν να χαράξουν τη δική τους πορεία στον τεχνικό κλάδο ισότιμα με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Το μήνυμα της ΕΔΕΜ προς όλες τις Γυναίκες Μηχανικούς είναι να μην μας καταβάλει η δυσοίωνη πραγματικότητα και να συνεχίζουμε την προσπάθεια με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Η δύσκολη αυτή συγκυρία δεν πρέπει να μειώνει τις προσδοκίες μας, αντίθετα θα πρέπει να στρέψει τη σκέψη και τη δημιουργικότητά μας σε νέα πεδία, σε καινοτόμες οπτικές και να απελευθερώσει τις δυνάμεις της καθεμιάς μας.

Με αυτό το σκεπτικό και στόχο την ανάπτυξη δεσμών ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές που θα δυναμώσουν τη θέση και το ρόλο μας στην κοινωνία, η ΕΔΕΜ φέρνει στο προσκήνιο τις Γυναίκες Μηχανικούς και διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στις 5μμ εκδήλωση με θέμα:

‘Επαγγελματικές πορείες Γυναικών Μηχανικών: Αισιοδοξία στην κρίση’

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει βιωματικές ομιλίες Γυναικών Μηχανικών από διάφορες ειδικότητες και τομείς απασχόλησης για την επαγγελματική τους πορεία ως σήμερα και πως βλέπουν το μέλλον. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με συζήτηση κατά ομάδες ειδικοτήτων, όπου οι ομιλήτριες θα είναι διαθέσιμες για περαιτέρω συζήτηση με τις συμμετέχουσες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων της Βιβλιοθήκης στην Πολυτεχνιούπολη Ζωγράφου με ώρα έναρξης στις 5μμ.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Απαιτείται εγγραφή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , όπου θα αναφέρεται ονοματεπώνυμο, ειδικότητα ή σχολή φοίτησης.

Περισσότερα...
 
Γυναίκες Πρόσφυγες Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 21:18

7-13 Μαρτίου στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα, στην έξοδο προς Αμαλίας (όχι στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο) καθώς θα προχωράτε προς την έξοδο στο πλάϊ θα δείτε να σας συντροφεύουν φωτογραφίες από την πορεία Γυναικών Προσφύγων στη χώρα μας (διάσωση στο νησί, στους καταυλισμούς, στους δρόμους, στην Ειδομένη ...), μόνες ή με τα παιδιά τους. Προχωράς και οι φωτογραφίες δεν τελειώνουν ... αναγνωρίζεις το φόβο καθώς αφήνουν πίσω τους ότι είχαν, αυτό που ήταν ... αναγνωρίζεις την ανάγκη καθώς γίνονται έρμαια της θάλασσας ... αναγνωρίζεις την επιμονή να φτάσουν στην Ειρήνη, την Ελευθερία ... αναγνωρίζεις τη Γυναίκα ...αναγνωρίζεις την τρυφερότητα καθώς αγκαλιάζουν τα παιδιά τους .. αναγνωρίζεις την αξιοπρέπεια καθώς κρύβουν το προσωπό τους από το φακό... αναγνωρίζεις την προσδοκία καθώς σκέφτονται το μέλλον ... αναγνωρίζεις την ικανοποίηση που τα κατάφεραν ως εδώ ... αναγνωρίζεις την ομορφιά στα χαρακτηριστικά τους ... αναγνωρίζεις τη Γυναίκα ...αναγνωρίζεις την απόγνωση καθώς τα σύνορα υψώνονται ... αναγνωρίζεις την αδυναμία να ορίσουν τη ζωή τους ... αναγνωρίζεις τη Γυναίκα ... αναγνωρίζεις την πίστη στη ζωή καθώς αψηφούν κρατικές ισορροπίες ... αναγνωρίζεις την αντοχή καθώς μαγειρεύουν στο ύπαιθρο με ελάχιστα... αναγνωρίζεις τη  Γυναίκα ...

 
Η ΕΔΕΜ αναβαθμίζει την ιστοσελίδα της Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 16:08

Η ΕΔΕΜ ζητά συγνώμη από τους αναγνώστες της ιστοσελίδας της www.edem-net.gr γιατί λόγω ανάγκης αναβάθμισης, μπορεί να εμφανίζονται ορισμένοι λανθασμένοι χαρακτήρες στα άρθρα της. Βρισκόμαστε σε φάση αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων. Η ΕΔΕΜ καλεί γυναίκες και άνδρες Μηχανικούς -web designers/developers που επιθυμούν να εμπλακούν στην αναβάθμιση της ιστοσελίδας να το δηλώσουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
Έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 10:25

Από τη ΓΓΙΦ και τις Γυναικείες Οργανώσεις

Προκειμένου να βοηθήσει στη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας μας η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, συνδιοργανώνει με τις Γυναικείες Οργανώσεις  συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, τα οποία θα παραδωθούν στις δομές στήριξης προσφύγων στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Ελληνικό ή στους σταθμούς υποδοχής στο λιμάνι του Πειραιά, στις 8 Μαρτίου 2016 (Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας). Τα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Δραγατσανίου 8, 7Ος όροφος, στο Ιδιαίτερο Γραφείο, μέχρι τις 7 Μάρτη - 213-1511102-3). Δείτε παρακάτω τα είδη που χρειάζονται και ΕΔΩ την επιστολή της ΓΓΙΦ.

 

Περισσότερα...