LogoTitle
Υλοποιημένα
  • ΜΚΟ Ι «Δράσεις  Ενίσχυσης της Απασχόλησης με την Ενεργό Συμμετοχή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)»

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (Ε.Δ.Ε.Μ) διοργάνωσε έκθεση με θέμα το Επιστημονικό Έργο των Γυναικών Μηχανικών’ το Μάρτιο 2008 στην Τεχνόπολις στο Γκάζι.

  • ΜΚΟ ΙΙ «Δράσεις  Ενίσχυσης της Απασχόλησης με την Ενεργό Συμμετοχή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) ΙΙ»

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (Ε.Δ.Ε.Μ) προχώρησε στην έκδοση Λευκώματος με τίτλο ‘Γυναίκες Μηχανικοί’ με φωτογραφίες/παρουσιάσεις σημαντικών έργων γυναικών μηχανικών από διάφορους κλάδους.

  • WOMENG ‘Creating cultures of success for women engineers’

Σκοπός του προγράμματος ήταν ο προσδιορισμός και η σύγκριση των προσωπικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικοπολιτικών παραγόντων σε επτά ευρωπαϊκές χώρες που επηρεάζουν τις επιλογές κοριτσιών και αγοριών να σπουδάσουν μηχανικοί. Στο πλαίσιο του προγράμματος συμπληρώθηκαν 200 ερωτηματολόγια σε φοιτητές και φοιτήτριες ελληνικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων. (Website)

Για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων του προγράμματος προέκυψαν δύο εργασίες των Π. Ρούνη, Θ. Κόκλα, και Π. Κατσακιώρη, που παρουσιάστηκαν και συμπεριλήφθησαν στα πρακτικά των συνεδρίων:

  • η μία με τίτλο ‘Διερεύνηση των αιτίων για τη χαμηλή προσέλκυση φοιτητριών στα πολυτεχνεία και την αργή εξέλιξή τους στο επάγγελμα του μηχανικού’ στο συνέδριο ΜΕΚΔΕ –ΕΜΠ ‘Παιδεία Έρευνα Τεχνολογία. Από το χθες στο αύριο’ στο Μέτσοβο (Σεπτέμβριος 2007) και
  • η άλλη με τίτλο ‘Investigation of the causes for the low attraction οf female students in engineering careers’ στο 1ο  Ευρωπαϊκό  Συνέδριο  με θέμα  ‘Gender and Diversity in Engineering and Science’, Dusseldorf 11-13 Σεπτεμβρίου 2009, που διοργάνωσε το VDI-Fib (‘Ενωση Μηχανικών Γερμανίας –κλάδος Γυναικών στο επάγγελμα του Μηχανικού).

  • «Ίσες Δυνατότητες – Ίσες Ευκαιρίες ‘Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Υπέρ των  Γυναικών’

Η ΕΔΕΜ συμμετείχε με δράσεις δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης των επιχειρήσεων  για την παροχή ευκαιριών απασχόλησης σε γυναίκες που συμμετείχαν στο  πρόγραμμα.

 

  • T a c k l i n g  S t e r e o t y p e s ‘Μaximizing the potential of women in SET’

Το πρόγραμμα αυτό αφορούσε δράσεις για την πρόληψη των στερεοτύπων εναντίον των γυναικών στις τεχνικές επιστήμες στους χώρους του Πανεπιστημίου και της Βιομηχανίας. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού συλλέχθηκαν περιπτώσεις στερεοτύπων και εντοπίστηκαν καλές πρακτικές αντιμετώπισης τους. (Website)

 

  • PREFACE ‘Preparing Female Students for Academic Entrepreneurship’

Σκοπός του έργου αυτού ήταν  να ενισχύσει και να υποστηρίξει τις φοιτήτριες στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα να επιλέξουν την επιχειρηματική δράση στα πεδία της επιστήμης, της μηχανικής και της τεχνολογίας. (Website)

  • EQUAL Ι ‘Νέες δυνατότητες απασχόλησης με υψηλότερη ποιότητα εργασιακής ζωής’

Η ΕΔΕΜ εκπόνησε μελέτη, η οποία αφορά στη συμβολή της τηλε-εργασίας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του σύγχρονου εργαζόμενου και ιδιαίτερα των γυναικών.

 

  • EQUAL ΙΙ ‘Ενσωμάτωση Μηχανισμών και προγραμμάτων δια βίου μάθησης από  τις  ΜΜΕ - Πιστοποίηση εκπαιδευτικών πακέτων και αναγνώριση της αποκτηθείσας γνώσης  στους τομείς των εφαρμογών της  πληροφορικής και των τεχνικών επαγγελμάτων’.

Η ΕΔΕΜ συνέταξε οδηγό ευαισθητοποίησης των επιχειρήσεων σε θέματα ισότητας ευκαιριών.