LogoTitle
Culture
5ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο IDEAL Print E-mail
Saturday, 20 November 2021 17:50
There are no translations available.

Πρόσκληση με ειδική τιμή για τα μέλη της ΕΔΕΜ

SnowQueenΤο ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ και η Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ιλιοπούλου διοργανώνουν το 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στον Πολυχώρο Πολιτισμού IDEAL στο κέντρο της Αθήνας (Πανεπιστημίου 46). Η ΕΔΕΜ εξασφάλισε προσκλήσεις με ειδική τιμή για τα μέλη της και τις οικογένειές τους ώστε τα παιδιά να χαρούν τις γιορτινές μέρες φυσικά τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και οδηγίες.

Οπότε όποια θέλει να συμμετέχει με τα παιδιά της μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικά (Πληροφορίες & Κρατήσεις: Τηλ.:6937709958) και να ενημερώνει  ότι είναι μέλος της ΕΔΕΜ και με την πρόσκληση γiα την εκάστοτε παράσταση θα κάνει κράτηση στην ειδική τιμή. Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 28/11/2021 και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

«Η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των Χριστουγέννων»στις 10:00 π.μ. έως 16/1/22 (Πρόσκληση ΕΔΕΜ)

«Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ» στις 12:00μ.μ. έως 9/1/22 (Πρόσκληση ΕΔΕΜ)

«Η Βασίλισσα του χιονιού»στις 15:00 μ.μ. έως 16/1/22 (Πρόσκληση ΕΔΕΜ)

Read more...
 
Γυναίκα Μηχανικός και Παιδί - Δύο δράσεις της ΕΔΕΜ Print E-mail
Friday, 19 April 2019 11:28
There are no translations available.

Παράταση αποστολής έργων ως 30 Ιουλίου 2019

  • Συγγραφή/εικονογράφηση παιδικού διηγήματος ή παραμυθιού από Γυναίκες Μηχανικούς
  • Έκθεση παιδικής Ζωγραφικής ' Η μαμά μου είναι Μηχανικός'
TechnoMumΤο στερεότυπο του άνδρα μηχανικού κατακλύζει τις εικόνες σε διαφημίσεις, έντυπα, εφημερίδες και βιβλία. Οι γυναίκες Μηχανικοί αλλάζουν αυτό το μοντέλο με την παρουσία τους στους επαγγελματικούς χώρους αλλά και μέσα από τους κοινωνικούς τους ρόλους ως μητέρες, σύζυγοι και ενεργοί πολίτες. Έχουμε μιλήσει στα παιδιά μας για το επάγγελμά του μηχανικού, τι περιλαμβάνει η εργασία μας και τι προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο; Για να δώσει αφορμή για τέτοιες συζητήσεις αλλά και για να αναδείξει την ευαισθησία των γυναικών Μηχανικών απέναντι στα παιδιά, η ΕΔΕΜ, διοργανώνει τις δύο παραπάνω δράσεις και καλεί τις Γυναίκες Μηχανικούς να ανταποκριθούν. (Το διπλανό σκίτσο είναι από την ιστοσελίδα 'Techno mum της Fun Kids που μπορείτε να επισκευθείτε ΕΔΩ.) Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στις δράσεις, συνεχίζοντας στα 'Περισσότερα...' ή στο σχετικό .pdf ΕΔΩ.
Read more...
 
160 χρόνια Γκάζι -160 χρόνια Made in Greece Print E-mail
Tuesday, 06 February 2018 10:55
There are no translations available.

Eκθέσεις Βιομηχανικής Ιστορίας & Τέχνης στην Τεχνόπολη ως 22/3/2018

MdinGRΜε αφετηρία το σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της χώρας, στο εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας που συμπληρώνει 160 χρόνια λειτουργίας, η Έκθεση 160 Χρόνια Made in Greece μας ταξιδεύει στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Στις 3 ενότητες της έκθεσης «160 χρόνια madeinGreece», γνωρίζουμε βιομηχανίες που καινοτόμησαν στον κλάδο τους, που παρασκεύασαν πρωτότυπα προϊόντα ή έφεραν νέα προϊόντα στην Ελλάδα, που κατοχύρωσαν διεθνείς πατέντες και άλλες που ξεκίνησαν φιλόδοξα αλλά δεν τα κατάφεραν. Αναγνωρίζουμε εταιρείες που ξεκίνησαν τον 19ο αιώνα και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα.

Σε διπλανό κτίριο φιλοξενεVretou FysikoAerioίται η Εικαστική Έκθεση «ΑΕΡΙΟΦΩΣ» με έργα νέων καλλιτεχνών τπου «φωτίζουν» τη διαδρομή και αποτυπώνουν το ταξίδι από το φωταέριο στο φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια. Οι νέοι καλλιτέχνες, που προέρχονται από τον κλάδο Fine Art & New Media του ΑΚΤΟ, προτείνουν εικαστικά έργα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μέσων, όπως ζωγραφική με μικτά υλικά, εγκαταστάσεις, βίντεο και φωτογραφία, συνδιαλέγονται μεταξύ τους και αφήνουν το δικό τους δημιουργικό αποτύπωμα στον εμβληματικό χώρο απo όπου ξεκίνησαν όλα, το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας το 1857. Στη φωτογραφία έργο της Συναδέλφου ΗΜΜΥ Νινέτας Βρετού που συμμετέχει στην εικαστική έκθεση.

Read more...
 
ΟΧΙ στη Βία κατά των Γυναικών Print E-mail
Sunday, 27 November 2016 14:18
There are no translations available.

EDEM kataBias 2smallΗ ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών πέρασε, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας όμως πρέπει να συνεχιστεί. Το θέατρο μπορεί να είναι το εργαλείο ευαισθητοποίησης, ιδιαίτερα για τους νέους. Η παράσταση '8 άνδρες κατηγορούν' της Έφης Εγκλεζάκη με τη θεατρική ομάδα Terra Incognita έθεσε σε συζήτηση τα φαινόμενα βίας της σύγχρονης εποχής - παρουσιάζοντας τις στερεοτυπικές ανδρικές συμπεριφορές στο μοντέρνο πλαίσιο μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Μια πραγματικά ωραία παράσταση χάρη σε όλους τους συντελεστές τη συγγραφέα και σκηνοθέτιδα Έφη Εγκλεζάκη, τους 4 άνδρες ηθοποιούς Δημήτρης Καλλίγερος, Δημήτρης Όθωνας Φουτσιτζής, Αντώνης Καλομοιράκης, Στέλιος Μέξης που μοιράστηκαν τους ρόλους για τους '8 άνδρες' και τις 3 γυναίκες ηθοποιούς Ηρω Βερβεράκη, Κωνσταντίνα Αλεφαντινού και Κατερίνα Καρύδη που είχαν την αποστολή να καταδείξουν τις προκαταλήψεις που οδήγησαν στις Βίαιες συμπεριφορες.

EDEN kataBias2016 small

Ακόμη μεγαλύτερος έπαινος καθώς μπήκαν σε αυτή την ιστορία (πρόβες, παράσταση) εντελώς αφιλοκερδώς και έτσι μαζεύτηκαν 200€ που θα προσφερθούν στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων. Σημαντική παράμετρος στην επιτυχία της πρωτοβουλίας η φιλοξενία της παράστασης από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού του Κέντρου! Η ΕΔΕΜ και οι συντελεστές της παράστασης θα συνεχίσουν να μεταδίδουν το μήνυμα για την εξάλειψη της Βίας και σε άλλους Δήμους με κάθε ευκαιρία. Οι Γυναίκες θύματα Βίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ!   Τηλέφωνο για Ψυχολογική στήριξη σε Γυναίκες θύματα Βίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φυλων: 15900 

 

Read more...
 
Mosaic of Arts, Βιέννη 25-30 Ιουνίου 2018 Print E-mail
Thursday, 07 June 2018 15:16
There are no translations available.

Ομαδική Έκθεση Τεχνών με συμμετοχή ελλήνων/ελληνίδων καλλιτεχνών

Einladung GREEK Mosaic of Arts 250Η Γκαλερί DER KUSTRAUM RINGSTRASSE, στη Βιέννη, σε συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος διοργανώνει ομαδική έκθεση Τεχνών (ζωγραφικής, Αγιογραφίας, μωσαϊκου, έργων με χάντρες και κερί, εικαστικού κοσμήματος, αξεσουάρ και διακοσμητικών μετάλλου και πηλού) στη Βιέννη. Τα εγκαίνια της έκθεση θα πραγματοποιηθούν Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00.

Στην διοργάνωση αυτή που συντονίζει το συνιδρυτικό μέλος της Ένωσης Τεχνών Ελλάδος εικαστικός κ. Στέλλα Χαβιαροπούλου, θα εκτεθούν και παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής και συνθέσεις - χειροποίητες κατασκευές και εικαστικό κόσμημα σύγχρονων και αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Οι 57 συμμετέχοντες καλλιτέχνες ενώνοντας τις δημιουργικές τους προτάσεις, μας προσκαλούν να χαρούμε και να ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο της Τέχνης είτε ως θεατές είτε ως μέτοχοι του ΜΩΣΑΪΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ που φέρουν την σφραγίδα του Πολιτισμού.

Η Αρχιτέκτων Μηχ. και Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΜ, Άντα Αναστασοπούλου επιλέχθηκε να παρουσιάσει 3 έργα της στην έκθεση αυτή.

Read more...
 
Εικαστικά Αρχιτεκτόνων υπερ του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής Print E-mail
Tuesday, 29 November 2016 16:29
There are no translations available.

Εγκαίνια, Πέμπτη 1/12, 8μμ στο Atelier, Κυκλάδων 6, Κυψέλη

14993495 1262855217109684 4753959968808409420 nΤο Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, διοργανώνει έκθεση – δημοπρασία με εικαστικά έργα Ελλήνων αρχιτεκτόνων. Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα, γλυπτά και κατασκευές από 33 αρχιτέκτονες, που η παρουσία τους στην ελληνική αρχιτεκτονική ξεκινάει από τη δεκαετία του 1930 και φθάνει μέχρι σήμερα.Â Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 και η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016. Όλα τα έργα που θα παρουσιαστούν αποτελούν δωρεές των αρχιτεκτόνων και οικείων τους. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ε.Ι.Α.

 

 

Read more...
 
Θεατρική βραδιά ‘8 άνδρες κατηγορούν’ Print E-mail
Saturday, 19 November 2016 16:17
There are no translations available.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, 9:30, Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Σολωμού 30, Μοσχάτο)

Μια σατυρική θεατρική παράσταση ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

WhiteRibbonΜε αφορμή την 25η Νοεμβρίου ‘Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών’ η ΕΔΕΜ με στόχο να ευαισθητοποιήσει άνδρες και γυναίκες στην καλυμμένη αλλά και στη φανερή βία που υφίσταται μεγάλο κομμάτι του γυναικείου πληθυσμού και τις προκαταλήψεις που τη διαιωνίζουν σας καλεί στη θεατρική παράσταση ‘8 άνδρες κατηγορούν’ της Έφης Εγγλεζάκη με τη θεατρική ομάδα Terra Incognita. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά (τα έσοδα θα δοθούν σε σύλλογο κακοποιημένων γυναικών).

Η παρουσίαση των ανδρικών στερεοτυπικών χαρακτήρων –δοσμένων με σατυρικό τρόπο- αποδομεί τα φαινόμενα καλυμμένης βίας –καθόλου ξένα στην ελληνική κοινωνία και οικογένεια και στοχεύει να εμπνεύσει άνδρες  και γυναίκες να σταθούμε απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές που δυστυχως αρκετές φορές προβάλλονται ως αναπόσπαστο στοιχείο της σχέσης ανδρών-γυναικών.

Read more...